x

Wat kunnen we voor je vinden?

Wat een fantastisch weekend hebben wij weer achter de rug…. Met in totaal 53 (!) kinderen van onze tennisclub zijn we weer naar Lemele geweest en hebben geweldige dagen gehad. Lees verder…

Jeugdkamp TC ’t Weusthag 2015

Wat een fantastisch weekend hebben wij weer achter de rug…. Met in totaal 53 (!) kinderen van onze tennisclub zijn we weer naar Lemele geweest en hebben geweldige dagen gehad. Vrijdagavond kwamen de kids van  10 t/m 17 jaar en nadat de ouders gecontroleerd hadden of hun kind een bed zou hebben voor 2 nachten (terwijl ze die nauwelijks hebben gebruikt!) zijn ze vertrokken en kon het feest beginnen. Een heerlijk diner stond hun te wachten en na de patat+snack gingen we op het speelveld lekker potjes tennissen op 8 mini-courts. Om 22:00 uur moest iedereen paraat staan met een goede zaklantaarn want de dropping kon beginnen. De eerste 25 personen (stoere kids + bibberende begeleiding) werden geblinddoekt en weggebracht in een huifkar+trekker naar een groot, eng, heul donker bos met misschien wel angstaanjagende spoken…  Vlak daarna kwam de volgende lading geblinddoekt en wel aan. En aan het gegil en geschreeuw te horen zijn de stoere kids (en de nog meer bibberende begeleiding) genoeg spoken tegengekomen in het grote, enge, heul donkere bos. Teruggebracht in de luxe taxibusjes van Ton Wennink (bedankt Ton) stond hun wat lekkers te wachten bij de kampeerboerderij en zijn ze daarna als engeltjes gaan slapen….

De volgende dag , na werkelijk een luxe ontbijt (alleen de zalm en champagne ontbrak nog) arriveerden ook onze jongste talenten. Er kwam in 1 keer een nieuwe boost in ons kamp (wat wel nodig was want de aanwezige jeugd was, ondanks een lang geslapen nacht, aardig rustig.) Al snel zaten de jonge meiden in een aanhanger achter een  “trekker-quad” en werden, door de eigenaar, rondgereden over het terrein. De busjes van firma Wennink stonden ondertussen al weer klaar, want de eerste tennissers gingen naar de tennisbaan van Lemele, waar de tennisleraren Frank, Sven en Peter stonden te popelen om hun luie zweet te laten verdampen. Na  uren te hebben getennist hadden de kids wel een heerlijke salade met ossenhaaspuntjes verdiend. Helaas kregen ze dat niet maar de  tomatensoep met ballen en een broodje knakworst ging er in als koek!

Na een chill-uurtje moesten ze weer aan de bak, want er stond een uitdagende 6-kamp op hun te wachten: labyrinth, blindemannetje, skippy-slurf, vliegend tapijt … zo een paar namen van de spellen die ze moesten doen. De eerste 6 rondes ging er fanatiek aan toe en wisten ze precies hoe ze de tegenstander konden bespelen. Maar goed, na de pauze werd het toch duidelijk dat de conditie niet meer helemaal op peil was en mochten ze, eerder dan gepland, lekker uitrusten op hun kamers onder het genot van hun zelf meegebrachte, rustige muziek, waar de begeleiding enorm van genoot. Die konden trouwens niet stil zitten, want de veelbelovende BBQ stond op het programma. Ananassen en meloenen werden mooi opgemaakt, komkommer/appelsalade heerlijk bereid, tientallen stokbroden gesneden en de speklapjes/worstjes/karbonaadjes/hamburgers (ook de vegetarische) kwamen op de grill en binnen  een mum van tijd zat iedereen heerlijk te smikkelen en leek het wel de binnenplaats van een gezellig restaurant.

21:00 uur burn baby burn…DISCO INFERNO… iedereen kwam in glamour en glitterpakjes naar de disco-avond en de DJ draaide heerlijke muziek (maar nu écht!) en we dansten tot in de late uurtjes onder het genot van veel cola, sinas, ranja en chips, chips en nog eens chips (soms moet je ze verwennen).  Van alle moves en danspasjes waren ze gelukkig erg moe geworden en gingen ze wederom heerlijk slapen (of heb ik dát gedroomd…?)

Zondagochtend…na een tweede poging iedereen wakker te maken gingen begeleiders met pannendeksels de kamers langs! En ja hoor, 1 voor 1 druppelden ze binnen om met moeite een boterham te verorberen. Daarna zijn we met zijn allen om 10:00 uur vertrokken naar Nijverdal om daar te gaan klimmen en klauteren bij Kart Plaza. Helaas kon dat feestje niet doorgaan ivm regen, maar het alternatief was ook niet mis….eerst een potje bowlen en daarna laserquest, hoe gaaf is dat! Iedereen was weer fanatiek en ook begeleiders mochten graag met een lasergun in de hand lopen om elkaar te “vernietigen”. Dan blijkt dat de één beter in bowlen is, de ander in laserquest en sommigen hebben andere kwaliteiten… Na een heerlijke lunch gingen we met zijn allen, moe maar voldaan, terug naar Lemele en werden de kids weer herenigd met de ouders die ze natuurlijk vreselijk gemist hebben.

Jongens en meiden van TC ’t Weusthag, wij als begeleiders willen jullie bedanken voor weer een geslaagd kamp. Ook wij hebben weer genoten en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

Groeten van: MARJA, NATHALIE, THIJS, TINEKE, TACO, MARJOLEIN, PETER, SVEN, FRANK, JOSHUA, CORRINE, WOUTER, KOEN, IDE MARIE  EN ELLEN

P.S. er is nog het één en ander aan kleding blijven liggen na het kamp. Dit ligt in de garderobe van het clubhuis.

Tevens zijn er tijdens dit weekend heel veel foto’s gemaakt. Je kan ze bekijken op onze Flickr.com pagina.