x

Wat kunnen we voor je vinden?

Twee weken terug zijn we met 47 jeugdleden in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar naar kampeerboerderij Beusink in Lievelde geweest. Nadat de ouders de kinderen vrijdag rond 17:00 uur hadden gebracht… Lees verder.

Vrijdag (dag 1)

Twee weken terug zijn we met 47 jeugdleden in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar naar kampeerboerderij Beusink in Lievelde geweest. Nadat de ouders de kinderen vrijdag rond 17:00 uur hadden gebracht (even mochten rondneuzen en daarna snel wegwezen) stonden Koen en Joshua al heerlijke pannekoeken met spek, kaas of naturel te bakken (aangeboden door ‘t Pannekoekhuis Borne). Na deze heerlijke maaltijd hebben we allemaal een witte pet “gepimpt” met voornamelijk glitters/buttons/stickers/borduursels/kralen en natuurlijk je eigen naam!! Tja… en toen was het tijd voor de altijd spannende, griezelige, vreselijk enge speurtocht in een verschrikkelijk donker bos. En dat hebben ze geweten… Weggebracht door Floor in de geblindeerde taxibusjes van Wentax (wederom bedankt Ton!!) werden ze stiller en stiller. 7 Monsters waren er verstopt in het bos en ze moesten verschillende opdrachten uitvoeren. We zijn er nog niet uit of de meiden het hardste gilden of dat het toch de jongens waren. ‘s Avonds om 24:00 uur kwamen we terug, even een chipje en een drankje en toen lekker slapen (duhhhh!!!).

Zaterdag (dag 2)

De zaterdag begonnen we de dag met een heerlijk ontbijt en hebben Laura en Ide Marie de spellen uitgezet voor een spectaculair ochtendje circuit. De teams waren bloedje fanatiek. De kakelende kippen renden als zotten rond, de loeiende koeien gingen te keer, de knorrende varkens rolden door de modder, de mekkerende schapen sprongen over het hek en de balkende ezels overstrekten zich bijna!! Uiteindelijk sloegen de hinnekende paarden op hol en hebben het parcour gewonnen. Moe maar voldaan zijn we na de lunch lekker gaan zwemmen in het subtropisch zwemparadijs van Marveld Recreatie en jawel niet alleen de mannelijke begeleiders waren erbij, maar ook Nathalie en Ellen gingen van de (kilo)meters lange waterglijbaan. Na 3 uur (ahh nu al….?) kwamen we met een hongerige maag weer terug en had Tineke een heerlijke BBQ voor ons geregeld en stonden Peter, Joshua en Sven malse speklappen, worstjes en hamburgers te bakken, wat hebben we gesmuld. En daarna even uitbuiken bij een (misschien wel romantisch) kampvuur, opgebouwd door onze eigen ‘pyromaan’ Joshua (met het hout van Boomkunst.nl) en goed in de gaten gehouden door Sven. Mmmmm lekker hoor die marshmellows aan een stokkie!!! En toen….HATSEFLATS… op naar de Bonte Avond. En wat hebben we genoten, de kabouterdans door ritmische dames, de Macarena door de oudere jeugd, ‘Thriller’ door enge kleine monsters, Het Vliegelied door DE 5 en gezamenlijk nog verschillende Harlem Shakes gedanst. Maar het finalestuk was toch echt wel het optreden van onze gladde jongens: Thijs-Koen-Joshua-Aart-Wouter-Jeroen-enniettevergetenPeter als THE VILLAGE PEOPLE. Misschien ooit te zien op You-Tube! Na deze hilarische avond moesten we natuurlijk nog weer even terug naar het kampvuur waar de ouderwetse spookverhalen weer de boventoon voerden. Om 24:00 uur hadden we nog een jarige in ons midden en jawel…Myrthes Sweet Sixteen is uitgebreid gevierd met taart en kaarsjes en een heleboel hugs and kisses. Hierna mochten ze nog lekker lang chillen op de kamers, maar het was verdacht stil in huize Beusink om 00:30uur.

Zondag (dag 3)

Zondag… ongekend, de ontbijttafels waren al ingedekt door de leiding, toen de eerste kinderen om 08:45 uur wakker werden (dit keer NIET wakker gemaakt met pannendeksels). Fris en fruitig gingen ze met Marjolein, Sven en Peter mee om een heerlijk ochtendje te tennissen. Uitgeput en uitgehongerd kwamen ze terug (hé trainers, wat hebben jullie met ze gedaan?) en na het eten van broodjes knakworst en krentenbollen konden ze hun favoriete onderdeel van het kamp weer aan: TASSEN INPAKKEN EN KAMERS OPRUIMEN. Een containervol lege zakken chips, snoeppapiertjes, pakjes drinken etc kwam eruit en menig sok en handdoek die absoluut van niemand was. Mocht je toch wat kwijt zijn…gevonden voorwerpen hangen in het hok van de trainers.

Nog even lekker buiten voetballen, springen op het springkussen, tafeltennissen of hangen/liggen aan/op de picknicktafels totdat de ouders de kids om 16:00 uur weer hebben opgehaald.

Lieve tennisvrienden en vriendinnen van TC ‘t Weusthag, wij als begeleiders willen jullie bedanken voor een topweekend en we zijn trots dat we kunnen terugkijken op een spetterend weekend dankzij jullie!! Volgend jaar zal het kamp worden gehouden op 20-21-22 juni 2014 en hopelijk zijn jullie er dan weer bij.

FLOOR-LAURA-AART-WOUTER-JEROEN-MARJOLEIN-PETER-SVEN-KOEN-THIJS-JOSHUA-TINEKE-NATHALIE-IDE MARIE-ELLEN

Voor wie alle foto’s van het kamp nogmaals wil bewonden of downloaden kijk gauw op onze Flickr.com pagina.