x

Wat kunnen we voor je vinden?

Tennis Unified toernooi TC ‘t Weusthag tijdens Special Olympics Nationale Spelen Twente laat onuitwisbare indruk achter bij sporters en vrijwilligers

Hengelo, zondag 12 juni

Dit weekend werd bij TC ’t Weusthag te Hengelo het Tennis Unified Toernooi gehouden, onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Sporters, coaches, maar ook de vele vrijwilligers beleefden een toernooi als nooit tevoren. 

Tennissers uit het hele land met een verstandelijke beperking speelden samen met hun buddy een dubbelspel. Dat sport verbindt en verbroedert bleek meermaals tijdens de twee zonovergoten dagen. Sporters begonnen aan het einde van de prijsuitreiking spontaan te speechen om de organisatie te bedanken voor de warme ontvangst, de gemoedelijkheid en de relaxte sfeer op het park. 

Vreugde en plezier

Vrijwilligers op hun beurt genoten van alle blije gezichten en de prachtige zang- en dansoptredens tussen de wedstrijden door. “Ook dat is bij ons mogelijk. Sportiviteit en gezelligheid staan immers bij onze club centraal”, aldus toernooivoorzitter Erwin ten Donkelaar. “Geweldig dat we zoveel kanjers een podium hebben mogen bieden om op te stralen. Dit toernooi is het ultieme voorbeeld van inclusiviteit. Het zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar, en daarmee voor een beter evenwicht in de samenleving.” 

Dubbel goud

Naast het eigen toernooi deed er ook een delegatie van TC ’t Weusthag mee bij het Special Olympics Nationale Spelen Tennistoernooi te Goor, waar zonder buddy werd gespeeld. Spelers bezorgden de vereniging zelfs dubbel goud! Toch blijft de gedachte dat iedereen een winnaar is de allermooiste, beaamt Ten Donkelaar. 

Kom ook tennissen bij TC ‘t Weusthag

TC ’t Weusthag biedt al jaren passend tennis aan een groep enthousiaste G-Tennissers! Sporters uit Hengelo en omstreken die door de Special Olympics Nationale Spelen enthousiast zijn geworden om ook te gaan sporten, zijn van harte welkom voor een aantal proeflessen. Aanmelden is heel eenvoudig. Stuur een appje naar onze hoofdtrainer Peter Prins op 06-46140332 of vul het proefles-formulier in op www.tcweusthag.nl.