x

Wat kunnen we voor je vinden?

Eén van de speerpunten van TC ’t Weusthag is het voeren van een verantwoord financieel beleid. Energieverbruik betreft een groot aandeel in onze kosten. Vanuit het bestuur zijn we daarom actief geweest om de kosten daarop te verminderen. Lees verder…

Eén van de speerpunten van TC ’t Weusthag is het voeren van een verantwoord financieel beleid. Energieverbruik betreft een groot aandeel in onze kosten. Vanuit het bestuur zijn we daarom actief geweest om de kosten daarop te verminderen.

Om dit te realiseren zijn dit jaar als eerste stap een aantal aanpassingen doorgevoerd in het verminderen van ons energie verbruik. Zo zijn er timers achter de (drank)koelkasten en op de thermostaat geplaatst, zodat niet de hele dag de frisdrank gekoeld wordt en wordt het clubhuis alleen verwarmt als het echt nodig is.

Afgelopen maand is de volgende stap gezet door onze huidige energie tarieven te beoordelen en zijn verschillende offertes opgevraagd in de markt. Dit heeft geleid tot het switchen naar een nieuwe energie leverancier. Door deze actie besparen we op jaarbasis ca. EUR 500,- bij gelijk jaarverbruik (2014). Onze nieuwe leverancier is Qwint Energie, gevestigd in Hengelo. Qwint Energie levert duurzame groene energie, waarmee TC ’t Weusthag tevens haar bijdrage levert aan de maatschappij.