x

Wat kunnen we voor je vinden?

Kortere wedstrijden spelen maakt de competitie aantrekkelijker en beter planbaar, zodat een competitiedag ook goed past in je agenda. Lees verder…

Kortere wedstrijden spelen maakt de competitie aantrekkelijker en beter planbaar, zodat een competitiedag ook goed past in je agenda. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Tijdens de Voorjaarscompetitie van 2017 konden clubs daarom al kiezen voor Compact Spelen, wat inhield dat een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) werd gespeeld als het tot een derde set kwam en bij 40-40 volgde direct een winnend punt. Dat werkte, maar vonden veel spelers een wel heel rigoureuze verandering. Bovendien was er onvrede over het feit dat de telling per speeldag anders kon zijn. Vandaar dat voor 2018 is gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.

Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

Waarom ‘Verkort Spelen’

Competitietennis is voor heel veel spelers hét hoogtepunt van het jaar. Toch zien we steeds vaker en steeds meer dat spelers stoppen. Waarom? Het is lastig plannen, ‘ik ben de hele dag kwijt’, er ontstaat bij steeds meer spelers een disbalans thuis-tennis. Of het gaat knellen met het werk. ‘Verkort Spelen’ zorgt dat de partijen minder lang duren en beter planbaar zijn. Hierdoor kunnen meer leden ‘behouden worden’ voor competitietennis én kunnen nieuwe leden instromen. Daarnaast biedt het meer spelers de mogelijkheid om vrij te tennissen op de club tijdens de competitieperiode.