x

Wat kunnen we voor je vinden?

De ledenraad van de KNLTB heeft op donderdagavond in Rotterdam niet meer hoeven stemmen voor de nieuwe competitieplannen van de KNLTB. Lees verder…

De ledenraad van de KNLTB heeft op donderdagavond in Rotterdam niet meer hoeven stemmen voor de nieuwe competitieplannen van de KNLTB. De bond heeft besloten om de plannen niet meer in stemming te brengen, door de vele weerstand die bestond tegen de ideeën.

‘Blijkbaar was het op dit moment te vroeg om deze wijzigingen al in te voeren, maar er is wel een duidelijk signaal afgegeven voor de toekomst’, verklaarde communicatiemanager Robert Jan Schumacher namens de KNLTB aan TENNiS.nl.

‘Tijdens de vergadering werd besloten om volgend jaar rustig de mogelijkheden te onderzoeken om de competitie te hervormen en dat besluit werd met applaus ontvangen. We zijn niet teleurgesteld dat onze plannen nu niet doorgaan, want we hebben het beste voor met het Nederlandse tennis en het gaat niet om wat wij zelf zouden willen.’

De bond trok eerder al het voorstel terug om in alle dubbelspelpartijen in de diverse competities het beslissendpuntsysteem op deuce in te voeren, maar doordat er vooral ook tegen het afschaffen van de derde set nog veel weerstand bestond, is besloten om meer tijd te nemen voordat er eventuele wijzigingen worden ingevoerd.

Voor de KNLTB blijft een herstructurering van de competitie wel een belangrijk speerpunt, zo vertelde aankomend algemeen directeur Erik Poel onlangs ook al aan TENNiS.nl.

@bron tennis.nl