x

Wat kunnen we voor je vinden?

Tenniskids

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TC ‘t Weusthag jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Tenniskids bij TC ’t Weusthag

Leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten 4 tot 10 jaar. Slechts een klein percentage van het aantal kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar tennist. En dat terwijl de tennissport zo veel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings) leven. De KNLTB is daarom op zoek gegaan naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids. Sinds 2009 heeft TC ‘t Weusthag dit succesvolle lesprogramma opgenomen voor de allerkleinsten!

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. In deze fase zijn de spelers tussen de 4-8 jaar oud. De baan is een stuk kleiner en de nethoogte is bij voorkeur 80 cm. Dit miniveld kan bijvoorbeeld over de breedte van de baan of in de servicevakken worden uitgezet. Er wordt gespeeld met een spons/ foam bal. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen.

Tenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. Gemiddelde leeftijd van de jeugd is ongeveer 8-10 jaar en ouder, afhankelijk van lengte en kracht van het kind. Er wordt gespeeld op een volledige baan, die in de lengte is ingekort tot 18 meter. De oranje achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan. De bal waarmee gespeeld wordt is zachter en lichter dan een normale bal.

Tenniskids Groen

Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. De kinderen zijn gemiddeld 10-12 jaar. Dit is oa afhankelijk van de leeftijd waarop de speler is begonnen met tennis. In deze fase wordt gespeeld op een volledige tennisbaan en met ballen die is zachter en lichter dan de normale tennisbal. Groen is de laatste fase en de overgang naar volledig tennis (Geel).

Fase / Leeftijd6 jaar7 jaar8 jaar9 jaar10 jaar11 jaar12 jaar
Rood       
Oranje       
Groen       
Geel       

Spelenderwijs leren tennissen

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het TC ‘t Weusthag ook een aantal talenten op.

‘Om leuke jeugd binnen je vereniging te krijgen, is het van belang dat je heel jong breed en goed begint. De opzet van Tenniskids is hiervoor ideaal.’

Onze trainers zijn er klaar voor. Zij hebben de speciale Tenniskids cursus gevolgd en beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen. Zo zij er onlangs mini-netten en markeringslijnen aangeschaft. De trainers kunnen niet wachten om met nieuwe Tenniskids aan de slag te gaan! Het lesprogramma bestaat uit 17 lessen van 50 minuten en kost slechts €99. Dus heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, geef ze dan snel op.

Lid worden kan door je in te schrijven via de rubriek Lid worden, waar je het inschrijfformulier kunt downloaden.

Meer weten?

Je vindt alles over tenniskids op: www.tenniskids.nl, www.tenniskidsnl.blogspot.nl en www.facebook.com/tenniskidsnl

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen TC ‘t Weusthag kun je contact opnemen bij de trainers (trainer@tcweusthag.nl) van TC ‘t Weusthag. Of met de voorzitter van de jeugdcommissie (jeugd@tcweusthag.nl).