x

Wat kunnen we voor je vinden?

Passend Tennis

Onbeperkt actief

Sinds ongeveer 5 jaar omarmen we spelers die normaal gesproken minder snel integreren binnen een sportvereniging. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan mensen met een beperking (fysiek of verstandelijk) of ouderen. Indien gewenst proberen we ook op individuele basis een vorm van training (en eventueel wedstrijden) te organiseren.

Elke donderdag van 18.00 tot 18.50 uur in de periode van maart tot en met november, afhankelijk van het weer, wordt er les gegeven aan een groep enthousiaste tennissers! Zij doen ook mee aan diverse evenementen binnen en buiten de vereniging. Een mooi voorbeeld hiervan is het Nederlands Kampioenschap. Kom eens kijken of meedoen!

Met onder andere de volgende instanties hebben we een samenwerking en zien we regelmatig groepen mensen bij ons op de baan verschijnen.

  • Scoren in de Wijk
  • Wijkracht
  • Aveleijn
  • Humanitas onder dak
  • ROC
  • Special Heroes

Daarnaast worden er op ons park overdag regelmatig clinics voor diverse scholen gehouden. Voor meer informatie of voor het opgeven van een proefles neem je gerust contact op met Erwin ten Donkelaar (0653358107)

Wat is Passend Tennis?

Tennis is een sport voor iedereen. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Daarom is er Passend Tennis!

Passend Tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennis activiteiten op een club.  De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan’ en ‘wat speciaal moet, moet speciaal’. Hiermee wordt bedoeld dat tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. Tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Spelers worden d.m.v. periodieke individuele vaardigheidstests (divisioning) ingedeeld, waardoor iedereen op eigen niveau kan presteren. Bij Passend Tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.

Waarom zou je Passend Tennis spelen?

Passend Tennis levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, draagt bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Trainingen en wedstrijden dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven van mensen met een ver­standelijke beperking. Passend Tennis biedt mensen met een verstandelijke beperking grote kansen. Zij kunnen in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven.

Top drie belangrijkste redenen om te sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking:

  1. het plezier en de ontspanning
  2. gezondheid; om fit te worden
  3. gezelligheid; contacten met andere mensen