x

Wat kunnen we voor je vinden?

Binnenkort wappert de Green Flag in het Weusthag, een prestigieus keurmerk voor parken en leefgebieden. Het Weusthag is het grootste park dat ooit door een jury is beoordeeld. Lees verder…

Binnenkort wappert de Green Flag in het Weusthag, een prestigieus keurmerk voor parken en leefgebieden. Het Weusthag is het grootste park dat ooit door een jury is beoordeeld. Gezien de hoge kwaliteitsnormen is het extra bijzonder dat zo’n omvangrijk park een Green Flag Award krijgt.

De internationale jury erkent en beloont de beste parken en groene leefgebieden in heel Europa. Het park krijgt dit keurmerk voor hoge kwaliteit, goed onderhoud en prima faciliteiten. Niet eerder beoordeelde de jury een park van maar liefst 200 hectare. Het Weusthag heeft de Green Flag Award niet alleen gekregen voor zijn mooie en afwisselende groen. Het is ook een onderscheiding voor goed beheer, participatie en veiligheid.

Het Weusthag

Het Weusthag is een park in ontwikkeling. Wat dit groene park bijzonder maakt, is de ligging in het hart van het stedelijk gebied. In het park is het landschappelijke karakter met bossen, houtwallen en beken goed bewaard gebleven. Het Weusthag is een gebied waar bezoekers kunnen recreëren en van de groene omgeving kunnen genieten. En waar ruimte is voor culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Het Weusthag wordt niet voor niets een ‘park van verbinding’ genoemd.

Totstandkoming Green Flag Award

Begin 2011 besloten verschillende partijen om voor het park een plan te maken voor Green Flag Award. Daarvoor werd een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers van verschillende verenigingen, vrijwilligersorganisaties, bewoners en de gemeente. Sinds 2012 is ook de Vereniging Vrienden van Het Weusthag actief. Deze vereniging organiseert activiteiten en denkt mee over ontwikkelingen in het park. De vereniging en de werkgroep hebben laten weten erg blij te zijn met de toekenning van de Green Flag Award.

‘Prima stimulans’

Wethouder Janneke Oude Alink feliciteert de werkgroep en het bestuur van de Vereniging Vrienden van Het Weusthag met dit resultaat. ‘Het toekennen van de Green Flag Award is een geweldige beloning en een prima stimulans om van het Weusthag nog meer een park van verbinding te maken. Participatie en duurzaamheid gaan hier hand in hand’, aldus de wethouder.

WeustDAG

Op 15 september vindt de WeustDAG plaats, georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Het Weusthag. Een dag van doen, proeven, beleven en verwonderen. Tijdens deze dag zal er zeker aandacht zijn voor de Green Flag Award.

De totstandkoming van het park en het behalen van de Green Flag Award is gerealiseerd met bijdragen van onder meer de Europese Unie, de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo. Naast Hengelo kennen ook parken in Almelo en Enschede een Green Flag Award.