x

Wat kunnen we voor je vinden?

Wat hebben we genoten, wat ging het weekend snel en wat waren we lekker moe. Het jeugdkamp was weer een groot succes. De kinderen hebben zich goed vermaakt en de leiding ook. Wil je alvast wat foto’s zien en het verslag leze Lees meer…

Jeugdkamp TC ’t Weusthag 2016

We kijken allemaal met heel veel plezier terug naar het jeugdkamp 2016. Wat hebben we weer genoten en een lol gehad. Dit jaar zijn we met 41 kinderen wederom naar Lemele geweest. Vrijdag werden de kinderen van 10 t/ 17 jaar gebracht. Na een geweldige maaltijd, patat en een snack, heeft Marjolein een nieuw spel uitgelegd. Een spel dat het hele weekend duurt. Bij allerlei activiteiten zijn munten te verdienen, waarde van de munten is 10, 20 of 50. Deze munten worden gedurende het hele weekend ook door de leiding verstopt op de meest onlogische plekken. Maar… een taak niet goed uitvoeren (corvee) kan ook munten inleveren betekenen. Het team dat zondag de meeste punten heeft, krijgt een leuke prijs. Dit spel sloeg in als een bom! Wat hebben we gelachen als er weer een munt in de ranja gevonden werd, of tussen een broodje, in een toilettas, schoen of slaapzak. Vooral de kleinsten waren bloed fanatiek met het zoeken. Het nachtspel was dit jaar super spannend. We bleven dichtbij de boerderij, maar gingen wel een klein stukje het bos in. Dit keer was het de bedoeling dat de groep zo stil en onopvallend mogelijk een uitgezette route afliep. De leiding liep de route andersom en werd je door de leiding gezien, dan moest je een munt van 50 inleveren. Dus dat werd verstoppen achter bomen, in de bosjes op greppels. Best spannend zo in het donker, want een zaklamp gebruiken was natuurlijk niet slim. Bij terugkomst zijn alle kinderen keurig op tijd naar bed gegaan…toch?

De volgende dag , arriveerden ook onze jongste talenten. Ook hen werd het nieuwe muntenspel uitgelegd. Na het opmaken van de bedden, zijn we rond half 11 met taxibusjes (bedankt Ton Wennink!!) vertrokken naar Avonturenpark Hellendoorn. De kleinere kids gingen onder begeleiding en de groteren vermaakten zichzelf. Op een centrale plek zat altijd iemand van de leiding met broodjes, drinken en wat lekkers. Het weer zat gelukkig mee, we hebben maar één buitje gehad. Rond vier uur begon het weer te sputteren, daarom hebben we besloten om terug te gaan. Mede dankzij de (financiële) steun van Tim Blömer van MIC-O-DATA hebben we deze dag mogelijk kunnen maken. Ondertussen werd bij de kampeerboerderij al hard gewerkt aan de barbecue (Take bedankt!). En dat smaakte allemaal prima. Om 20.00 uur was het tijd voor een ouderwets potje bingo. Prachtig om te zien hoe fanatiek ze dan zijn, zowel klein als groot. Na de bingo ging de disco ‘white sensation’ van start. Zo leuk om te zien dat iedereen mooi in het wit gekleed was. Het was een mooie avond, dus buiten kon ook de vuurkorf aan. Lekker marshmallows eten. De oudere kinderen lagen (serieus) tegen half twee keihard te slapen. Slecht één groepje jongere kinderen heeft het tot half zes volgehouden… Ze moesten Peter helpen met het ‘uitpakken’ van zijn slaapzak, iets met ducktape.

Zondagochtend was het gewoon weer vroeg opstaan, om 09.00 uur ontbijt! Het leuke is dat alle kinderen keurig hun corvee taken uitvoeren, zonder enig aandringen. Want hier kon je natuurlijk munten mee verdienen. De leiding heeft het nog nooit zo makkelijk gehad. Na het ontbijt werden de groepen voor het tennissen ingedeeld. De hele ochtend en het begin van de middag kregen de kids onder bezielende leiding van Peter en Koen, les en vermaak. Bij terugkomst hebben we lekker tomatensoep en broodjes knapworst gegeten en dat ging er goed in, honger…. De kamers werden netjes door de kids zelf opgeruimd en geveegd, complimenten hoor. Vol verwachting keken ze uit naar de laatste activiteit: de uitslag van het muntenspel. Tromgeroffel, want de punten werden geteld. En ja hoor, we hadden het al een beetje aan zien komen, de meest fanatiek zoekers hadden gewonnen (nogmaals gefeliciteerd Cas Beld). Een tas vol met leuke spullen (voetbal, spaarpot, dempertje…). Rond 15.00 uur kwamen de eerste ouders en namen we afscheid van elkaar. Gelukkig waren de kinderen echt niet moe. Wel opvallend dat ze in de auto naar huis allemaal in slaap vielen.

Jongens en meiden van TC ’t Weusthag, wij als begeleiders willen jullie bedanken voor weer een geslaagd kamp. Ook wij hebben weer genoten en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

Groeten van: Marja, Nathalie, Thijs, Tineke, Taco, Marjolein, Peter, Joshua, Koen, Aart, Petra en Wendy

Voor de foto’s klik hier.

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de foto’s.