x

Wat kunnen we voor je vinden?

Vanaf donderdag 19 november is dubbelen en trainen met 4 personen per baan weer toegestaan! Ons clubhuis – voor een aantal onder ons hun tweede woonkamer – is en blijft gesloten, officiële wedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De “gedeeltelijke lockdown” en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We zijn blij dat we kunnen blijven tennissen. Tennissen is gezond en sociaal. Echt gezellig wordt het pas weer als we volledig gebruik kunnen maken van onze mooie accommodatie die de geneugten van het leven zo fraai maken., maar daarvoor moeten we toch echt nog even geduld hebben. Dus wat betekenen de nieuwe maatregelen vanaf donderdag 19 november?
  • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
  • Vrij tennissen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief een van onze toptrainers).
  • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.
  • Ons clubhuis, kleedkamers met douches zijn gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

Meer info en vragen

Via deze link lees je de aanvullende richtlijnen en adviezen. Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier. Lees hier het volledige bericht van de overheid. En hier specifiek voor sporten in het algemeen. Weusthaggers blijf bewegen, blijf gezond en hopelijk kondigen we in de volgende Corona Update nieuwe versoepelingen aan. Namens het bestuur, Erik Lammers (voorzitter)