x

Wat kunnen we voor je vinden?

Een terugblik op het Des Huizes Makelaars Open 2015 levert een grote glimlach op m’n gezicht op. Met zo’n 450 deelnemers van meer dan 40 verschillende tennisclubs kunnen we oprecht concluderen dat ‘t Weusthag weer een weeklang het middelpunt was van de regionale tenniswereld. Lees verder …

Een terugblik op het Des Huizes Makelaars Open 2015 levert een grote glimlach op m’n gezicht op. Met zo’n 450 deelnemers van meer dan 40 verschillende tennisclubs kunnen we oprecht concluderen dat ‘t Weusthag weer een weeklang het middelpunt was van de regionale tenniswereld.

In de vorige nieuwsbrief zijn we al uitgebreid stil blijven staan met het 10-jarige jubileum van Des Huizes Makelaars. Nog 1 keer wilde Des Huizes Makelaars extra uitpakken en dat is dan ook duidelijk gebleken. Onze dank voor de steun, in financiële maar zeker ook in organisatorische zin, is dan ook groot: Peter bedankt!

Wat maakte de 10e editie dan dit keer weer zo bijzonder? Nou allereerst werd op ons terras een heerlijk lounge-muziekje gedraaid door onze eigen Frank en geflankeerd door Nicos. Met dat muzikale omlijsting was het terras en de paden bij de banen een grote ontmoetingsplaats waar van een drankje en hapje werd genoten. Het vorig jaar geïntroduceerde live-cooking kreeg dit jaar weer een vervolg. Waar Monique weer voor op de Franse tour ging, gingen Arnold en Taco op de Italiaans-spaanse tour en Ruud pakte de Mexicaanse inslag. Rob en Philip verwerkten in hun kookkunst de Mediterrane invloeden, Mark bracht ons in oosterse sferen, terwijl Noel, Henriette en Marjan het op z’n Grieks deden. Stuk voor stuk een maaltijdje om van te smullen. Grote waardering voor de kookkunsten – voor zo’n grote groep mensen en met zo’n klein beschikbaar budget!

De tennissers werden scherp in actie op de foto gezet door het koppel Jannie en Marcel. Ondanks dat ze zelf niet mee speelden, kwamen ze trouw iedere dag kiekjes nemen. Jannie en Marcel weten sportieve acties maar ook de vele gezellige momenten perfect op het juiste moment vast te leggen. Dank hiervoor! Hun totale reportage staat vermeld op: https://www.flickr.com/photos/82775033@N04/sets. Onderaan op de home-page van tcweusthag.nl vind je een link naar deze pagina.

Ook werden wedstrijden via een drone opgenomen en gepubliceerd.

Traditioneel was de zaterdagavond weer een moment van feest. De nieuwe band van Erwin Lentelink, genaamd “op z’n kant”, kwam in vol ornaat de menigte opzwepen. Met echte classics afwisselend met moderne hits werd de vele bezoekers muzikaal verwend. De naam van de band “op z’n kant” is op de wisseling van zaterdagnacht op zondagmorgen bedacht. Op zaterdagmiddag ontsnapte een enthousiaste chauffeur met alle muziekinstrumenten in zijn vrachtwagen op zijn kant aan de sloot langs de Van Alphenstraat. Met specialistisch team is de vrachtwagen weer op zijn kant gebracht en kon het feest ‘s avonds moeiteloos beginnen.

Het voert het te ver om alle sponsors – onze jaarsponsors en de specifieke toernooi-sponsors –  een voor een te benoemen, maar aandacht voor Attentas Financieel Adviseurs is er wel. Attentas maakt de ballonvaart met de winnaars financieel mogelijk. Maandag 31 augustus, als het weer gunstig is, zal de ballon de lucht in gaan vanaf het Weusthag-park. Bij deze is iedereen uitgenodigd om de winnaars uit te zwaaien.

Tijdens deze week hebben we veel van onze vrijwilligers gevraagd. Velen onder jullie zijn gevraagd om te helpen achter de bar en in de keuken waar het soms behoorlijk aanpoten was om de vele dorstige mensen te bedienen. Hartelijk dank voor jullie super-goede inzet! Dit wordt zeer gewaardeerd en maakt de Weusthag-cultuur zo bijzonder.

Het organiserende team, bestaande uit Take, Tom, Ruud, Peter, Joost en Jeroen, hebben voor, tijdens en na de Weusthag-week zich fantastisch ingezet om de deelnemers het naar de zin te maken. Veel voorbereidend werk – niet altijd even effectief maar wel gezellig – wordt gedurende het jaar al verricht. Het park werd ook dit jaar “ingepakt en versierd” en na het toernooi komen we tijdens het opruimen er weer achter hoeveel zaken we weer naar ons park hebben gesleept.

Nieuwe initiatieven gevraagd!

Ook al is dit organisatieteam succesvol gebleken, is het wel goed voor de club alsmede voor het toernooi dat er nieuw bloed in het organisatieteam komt. Het is niet zo dat het gehele organisatieteam er definitief een streep onder zet, maar elk teamlid zal een stapje terug doen en dus zijn nieuwe gezichten noodzakelijk/welkom. Heb je interesse, schiet dan een van ons aan!

 

Groet Erik Lammers