x

Wat kunnen we voor je vinden?

’t Weusthag had de primeur het eerste open toernooi op de winterkalender 2015 te zijn, en dat werd door ruim 185 spelers aan gegrepen om toch nog een open lucht toernooi te kunnen spelen. Lees verder…

’t Weusthag had de primeur het eerste open toernooi op de winterkalender 2015 te zijn, en dat werd door ruim 185 spelers aan gegrepen om toch nog een open lucht toernooi te kunnen spelen.

Het samen 75+ , dit jaar is de 6e editie gespeeld volgens de formule zoals die op is gezet vanaf de eerste editie en bij de spelers erg wordt op prijs wordt gesteld, er worden op werkdagen 3 rondes gespeeld waarbij de laatste ronde om +/- 21.30 uur de baan opgaan zodat het ook voor de vele toeschouwers ook nog prettig is ( denk aan temperatuur) langs de baan te vertoeven.

Traditioneel krijgen de deelnemer bij inschrijving de inmiddels bekende bloembollen, te planten voor de vorst invalt, dat als het voorjaar zich aandient de tuin ontwaakt in een prachtige kleuren pallet en er zeker met veel plezier wordt terug gedacht aan het “samen 75+” , verzorgen we de spelers goed met de inmiddels bij dit toernooi horende hapjes, gluhwein enz en tijdens het finale weekend met de heerlijke snert en roggebrood met spek.

De ruim 185 spelers hebben tijden de 2015 editie ruim 175 wedstrijden gespeeld oftewel dik 2700 games onder heel verschillende weersomstandigheden, we zijn zondag 01 (voorweekend) begonnen onder bijna zomerse omstandigheden volop zon, spelers op het terras in rokjes, korte broeken en hempjes, hoezo wintertoernooi ? , maandag vervolgden we op ons park helemaal gehuld in een dikke mist, soms was de baseline aan de overkant bijna niet meer te zien, was soms sprookjesachtigs, dinsdag was voor de tijd van het jaar een “normale” avond, wel ging de temperatuur wat onderuit, woensdag heel voorzichtig iets gespetter maar geen beletsel om prettig te spelen, donderdag weer normaal maar wel een sterke bries, en vrijdag werd duidelijk anders, na dat de ronde van 19.00 uur bijna was gespeeld kregen we een serieuze bui over ons heen wat resulteerde in behoorlijke plassen op de banen dus oponthoud bijna 1 uur bij de meeste spelers begrip en alle wedstrijden op 1 na allemaal toch uitgespeeld waarvoor respect naar de spelers ( werd die vond/nacht wel laat en gezellig, eigenlijk alle avonden wel aan de bar) het finale weekend werd er vanaf ’s morgens 10.00 uur gespeeld onder eigenlijk steeds beter wordende omstandigheden en dus ook weer lekker op ons terras.

Een toernooi organiseren/begeleiden vraagt veel tijd en inzet, en dat is zeker van toepassing op de dames die de hele week met erg veel inzet en passie hebben gezorgd dat de spelers het aan niets ontbrak, hapje, gluhwein, warme hapjes, snert enz maar ook zo nu en dan even de bardiensten, die erg goed werk leverden en meehielpen de bekende weusthagse gezelligheid te verhogen, ter zijde testaan. Graag een groot applaus voor de dames van de catering Anita en Marloes, dames top!!!

Achter de wedstrijd tafel met af en toe een beetje gezonde stres, maar met heel, heel veel plezier Melanie en Cor zullen er alles aandoen de volgende editie te evenaren of beter te overtreffen.

Graag tot november 2016, het samen 75+ team.